Президент поставив завдання доопрацювати бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент поставив завдання доопрацювати бюджет

Казна та Політика
85
Президент України Віктор Ющенко визначив одним з головних питань, що стоять сьогодні на порядку денному, доопрацювання державного бюджету України на 2008 рік.
Як повідомили в прес-службі глави держави, про це він сказав сьогодні під час традиційної щотижневої зустрічі з головою Верховної ради Арсенієм Яценюком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
Участь у зустрічі також взяли секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, глава Секретаріату президента Віктор Балога, лідери фракцій Блоку "Наша Україна - Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко, Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко.
"Я хотів би, щоб ми чітко висловилися щодо пріоритетів доопрацювання бюджету 2008 року", - підкреслив президент у цьому контексті.
Також глава держави ще раз відзначив, що вважає головним завданням на сьогодні розблокування роботи Верховної ради, забезпечення нормальної робочої атмосфери в законодавчому органі держави. Першим кроком у цьому напрямку, за його словами, повинне стати розблокування парламентської трибуни і проведення в нормальному робочому режимі пленарного засідання 5 лютого 2008 року.
"Я звертаюся до вас, шановні учасники коаліції: другу половину сьогоднішнього дня ми повинні присвятити проведенню заключних консультацій з опозицією та прийняти той компроміс, який би дав можливість розблокувати роботу парламенту", - підкреслив Ющенко.
Президент підтвердив, що в перший день другої сесії Верховної ради України шостого скликання має намір виступити із щорічним посланням до Верховної ради України про внутрішнє та зовнішнє становище України.
Серед першочергових завдань Верховної ради, підкреслив Ющенко - забезпечення повноцінного функціонування Конституційного суду України та урегулювання роботи Вищої ради юстиції. Він також відзначив, що на сьогодні у Верховній раді зареєстровані понад 600 законопроектів, спрямованих на вирішення невідкладних соціально-економічних, політико-правових і гуманітарних проблем. Усілякі зволікання занадто дорого обходяться країні, відзначив глава держави.
Також на зустрічі обговорювалися підсумки роботи Всеукраїнського форуму "Влада та бізнес - партнери" і питання поновлення роботи Ради підприємців при Кабінеті міністрів України. Окрема увага була приділена питанню регулювання природних монополій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас