Тимошенко: Якщо я кажу, що буде іпотека під 4-6%, значить буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Якщо я кажу, що буде іпотека під 4-6%, значить буде

Нерухомість
2489
Програми з одержання населенням доступного житла Президента України Віктора Ющенка і Кабінету Міністрів можуть реалізовуватися паралельно.
Про це вчора в інтерв'ю телеканалу "1+1" заявила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
За її словами, сьогодні такий дефіцит доступного житла, що потрібно використати й одну, і другу модель, а якщо буде ще третя і четверта - це буде ще краще.
При цьому вона відзначила, що програми, що пропонують Президент і уряд, цілком можуть реалізовуватися паралельно. "Уряд буде реалізовувати модель, що запропонував Президент, і модель, яку уряд відпрацьовує. І я думаю, що, навіть використавши обидві ці моделі, нам доведеться працювати напружено та довго, щоб задовольнити попит людей на доступне, за їхніми грішми, житло", - сказала вона.
У той же час Тимошенко категорично не згодна зі скептичним ставленням до планів уряду надавати кредити на житло під 4-6%. "Якщо я говорю, що буде 4-6%, значить буде. А те, що говорять, що це фантастичні речі, я звикла втілювати в життя фантастичні речі", - наводить слова Прем'єр-міністра кореспондент.
Нагадаємо, 26 січня Тимошенко заявила, що уряд займеться наданням дешевих кредитів на житло. "Кожна сім'я, що працює і має прибуток, буде мати можливість через державну іпотечну установу одержати кредит на 25-30 років для покупки житла, причому без першого внеску та річні відсотки не будуть перевищувати 4-6 відсотків".
Тимошенко уточнила, що кредити під маленькі відсотки будуть давати не банки. "4-6% - це результат роботи державної іпотечної установи", - відзначив глава уряду.
У свою чергу, перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак вважає малоймовірним зниження ставок на іпотечні кредити до 4-6% при їхньому рефінансуванні Державною іпотечною установою.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас