Тимошенко: Попереднє керівництво "Нафтогазу" готувало компанію до штучного банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Попереднє керівництво "Нафтогазу" готувало компанію до штучного банкрутства

Енергетика
98
Колишнє керівництво НАК "Нафтогаз України" готувало компанію до штучного банкрутства.
Про це прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні під час брифінгу. За її словами, у такий спосіб колишнє керівництво компанії, безпосередньо пов'язане з колишнім міністром палива та енергетики Юрієм Бойком, мало намір вивести "Нафтогаз" з держвласності, що в тому числі спричинило б втрату Україною своєї газотранспортної системи.
Тимошенко навела кілька прикладів неефективної роботи НАК, виявлених під час перевірки ГоловКРУ. Зокрема, за червень-липень 2006 р. 1,814 млрд куб. м газу були передані RosUkrEnergo НАК "Нафтогаз України" за ціною 2007 р. У результаті збитки "Нафтогазу" склали 412 млн грн. "Цей злочин, підтверджений бухгалтерськими документами", - сказала Ю.Тимошенко. За її словами, також RosUkrEnergo були підготовлені документи для оплати газу за листопад-грудень 2007 р. за ціною 2008 р., у результаті чого збитки НАК "Нафтогаз" могли скласти 1,02 млрд грн.
Крім того, як випливає з матеріалів ГоловКРУ за 2006 р. і 11 місяців 2007 р., витрати ДК "Укртрансгаз" за послуги з відбору, накачування і зберігання газу в ПСГ на 54,1 млн грн перевищили дохід, отриманий RosUkrEnergo від зазначеного виду послуг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас