Президент доручив Кабміну ліквідувати борги Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент доручив Кабміну ліквідувати борги Нафтогазу

Енергетика
94
За підсумками вчорашнього засідання Ради нацбезпеки та оборони, що тривало близько 7 годин, було ухвалено рішення доручити Кабінету Міністрів виправити фінансово-економічний стан НАК "Нафтогаз України".
Раніше Президент Віктор Ющенко запевнив, що засідання РНБО буде тривати доти, поки не буде ухвалено рішення про збалансування господарської діяльності НАК "Нафтогаз України" на 2008 рік.
Глава держави підкреслив, що який би уряд не перебував при владі, він залишав після себе мільярдні борги "Нафтогазу", а компанія "не повинна бути пенсійним і субсидійним фондом".
За підсумками засідання РНБОУ Кабміну довірили назвати стратегічні орієнтири, принципи формування та розвитку ринку природного газу з метою визначення перспектив і напрямків розвитку нафтогазового комплексу, механізми державного регулювання діяльності суб'єктів господарювання на цьому ринку, у тому числі в частині функціонування національних компаній.
Також уряду разом з Національною академією наук доручено в місячний термін підготувати пропозиції щодо вдосконалення ринку природного газу України і концепції його розвитку, обговорити ці пропозиції та винести їх на розгляд РНБОУ.
"Сьогодні нам конче потрібно визначитися з гарантованими умовами формування збалансованого фінансово-економічного стану НАК "Нафтогаз України", забезпечити необхідні умови стабільності забезпечення газом населення та економіки України, домовитися про подальші кроки формування пріоритетів розвитку нафтогазового сектора і виробити пропозиції, які стануть своєрідною "дорожньою картою" у налагодженні конкурентоспроможного та ефективного газового ринку України", - підсумував заступник Секретаря РНБОУ Андрій Пишний.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас