Підвищення РФ експортного мита на нафту може зробити тільки психологічний вплив на ринок нафтопродуктів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення РФ експортного мита на нафту може зробити тільки психологічний вплив на ринок нафтопродуктів України

Енергетика
81
Підвищення РФ експортного мита на нафту може зробити тільки психологічний вплив на ринок нафтопродуктів України.
Таку думку висловив РБК-Україна заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, коментуючи підвищення РФ експортного мита на нафту з 1 лютого ц.р.
На думку експерта, таке підвищення є внутріросійським податком, і не може бути вищим від цін на світовому ринку нафти. У цей час українські заводи купують нафту за світовими цінами з невеликими поправками на транспортне плече, - додав Рябцев.
Збільшення ж російського експортного мита буде сприяти збереженню високих цін на нафту на світовому ринку і підштовхувати російські компанії до збереження таких цін, пояснив експерт.
"Про підвищення РФ експортного мита на нафту було відомо ще місяць назад, тому що раз на два місяці Росія переглядає експортні мита за оприлюдненою кілька років назад методикою і підраховує експортне мито на наступний місяць, - сказав Рябцев.- Наскільки збільшується ціна на світовому ринку, наскільки ж збільшується експортне мито. Її збільшення враховують нафтовики при складанні своєї внутрішньої цінової політики".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас