ЄС ввів нову систему маркування харчових продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС ввів нову систему маркування харчових продуктів

234
Нове маркування харчових товарів, що має допомогти покупцям з першого погляду визначати рівень вмісту в продуктах активних хімічних речовин, прийняв Євросоюз. Тим самим ЄС зробив черговий крок у боротьбі із ожирінням населення багатьох країн Євросоюзу.
Як заявив у минулу середу комісар Єврокомісії з питань охорони здоров'я Маркос Купріяну, нова система буде слугувати своєрідною "шкалою тривоги", що дозволяє споживачам більш правильно харчуватися.
На новій упаковці на видному місці повинна бути присутня інформація із шести позицій - кількість жиру, що міститься в продукті, солі, цукру, перероблених жирів, вуглеводів і калорій. Без цього товари будуть заборонені до продажу на території Євросоюзу.
У цей час подібна інформація міститься на упаковці товарів, однак у багатьох випадках вона захована в довгі тексти. Відтепер ці дані повинні бути помітно представлені на найвидніших місцях.
На сьогоднішній день найбільш тривожна обстановка з погляду ожиріння населення складається у Фінляндії, Німеччині, Греції, Кіпрі, Чехії, Словаччині і Мальті. У середньому кількість людей з надлишковою вагою становлять у різних державах ЄС від 10 до 27% населення для чоловіків і від 28 до 34% для жінок.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас