УЕФА критикує організаторів Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЕФА критикує організаторів Євро-2012

231
Польща та Україна сильно відстають від початкового плану підготовки чемпіонату Європи 2012 року, заявив голова УЄФА Мішель Платіні. Причиною тому - політична нестабільність в обох державах.
Сьогодні в Загребі почалося чергове засідання виконавчого комітету УЄФА. Напередодні зустрічі глава організації Мішель Платіні виступив з різкою критикою на адресу хазяїв чемпіонату Європи 2012 року - Польщі та України. За оцінкою Платіні, організатори Євро-2012 відстають від плану підготовки на кілька місяців.
"Якщо в наступні чотири-шість місяців не будуть вжиті термінові заходи, то ситуація зі створенням спортивної та побутової інфраструктури, необхідної для проведення турніру, може стати критичною, - говориться в заяві Платіні. - На кону стоїть репутація чемпіонату".
В УЄФА пояснюють затримки політичною нестабільністю, від якої в минулому році страждали і Польща, і Україна. Щоб нагнати упущене, урядам обох країн необхідно терміново створити управлінські структури, які будуть займатися винятково організацією чемпіонату.
Генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор запевнив журналістів, що, незважаючи на відставання від графіка, про перенесення Євро-2012 мова не йде. "У нас немає запасних країн-кандидатів, - цитує Тейлора агентство dpa. - Відмова від Польщі та України означала б повторне проведення конкурсу. На це часу нема".
Тейлор повідомив, що в УЄФА вже розроблений план дій з урахуванням втраченого часу. "Проблемними зонами" він назвав відставання в будівництві та реконструкції стадіонів і в створенні транспортної інфраструктури для чемпіонату.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас