"Голден Телеком" звернувся в АМКУ з приводу конфлікту з УМЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Голден Телеком" звернувся в АМКУ з приводу конфлікту з УМЗ

285
ТОВ "Голден Телеком" 25 січня звернулося в Антимонопольний комітет України (АМКУ) із проханням вивчити факт закриття ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ, обидва - Київ) прямого доступу абонентам "Голден Телекому" до своїх мереж на предмет дотримання конкурентного законодавства.
Як повідомив журналістам генеральний директор "Голден Телекому" Андрій Міленевський у Києві в середу, компанія також просить АМКУ розібратися в ситуації щодо заниження операторами мобільного зв'язку тарифів на доступ до мережі фіксованого зв'язку.
"Це наша третя лінія. Першою була НКРЗ (Національна комісія регулювання зв'язку - ред.), потім - суд, тепер - АМКУ. Перші дві інстанції, мабуть, не в силах вирішити сформовану проблему", - додав він.
За словами А.Міленевського, у цей час в Україні відсутній регулятор, що контролює дотримання конкурентних умов на ринку телекомунікацій.
"Доти, поки регулятор не почне регулювати ставки інтерконнекта, вирішення сформованої проблеми не буде... "Укртелеком" на сьогоднішній день є регулятором ставок... Фактично, вартість "Укртелекому" обчислюється грішми, які можуть втратити оператори при зміні таких ставок", - висловив свою позицію гендиректор "Голден Телекому".
При цьому А.Міленевський відзначив нерозвиненість української інфраструктури фіксованого зв'язку в порівнянні з мобільним зв'язком. Він додав, що сформована на ринку ситуація не сприяє значному інвестуванню у фіксовані мережі.
Як повідомлялося з посиланням на дані Державного комітету статистики України, доходи від послуг мобільного зв'язку за 2007 рік склали 25,061 млрд грн, тоді як сукупні доходи від міського, сільського, міжміського, міжнародного телефонного зв'язку та послуг доступу до інтернет склали 11,097 млрд грн.
На думку А.Міленевського, для нормального конкурентного розвитку галузі необхідне внесення певних поправок у закон "Про телекомунікації", які б визначили поняття "домінуючий оператор", ставку доступу на мережі даних оператора, регулювали б доступ до критичних ресурсів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас