Рахункова палата пропонує занести бюджет-2008 до книги Гіннесса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата пропонує занести бюджет-2008 до книги Гіннесса

Казна та Політика
313
Державний бюджет України на 2008 рік є унікальним як за швидкістю його створення, так і за кількістю порушених законів, заявляє голова Рахункової палати Валентин Симоненко. "З погляду світової практики цей документ, безумовно, заслуговує увіковічення в Книзі рекордів Гіннесса", - заявив він.
Симоненко вважає, що затверджений бюджет неодноразово порушує судові рішення, чинне законодавство і Конституцію України.
"Бюджет прийнятий з порушенням восьми статей Конституції України, ігноруванням двох рішень Конституційного суду України, з необґрунтованою зміною більше ста законів", - стверджує голова Рахункової палати.
На його думку, грубим порушенням, зокрема, є прийняття змін у законодавство та держбюджету в одному законодавчому акті. "Статті 92 і 95 Основного закону зовсім однозначно стверджують, що державний бюджет України приймається винятково законами України і він не може бути складовою частиною якого-небудь іншого закону", - підкреслив Симоненко.
При цьому, відзначив він, внаслідок сумнівів у легітимності держбюджету буде важко притягати до відповідальності осіб, відповідальних за порушення його норм.
Валентин Симоненко також заявив, що передбачена Конституцією експертиза та оцінка бюджету Рахунковою палатою була проведена, але парламент не взяв її до уваги: "Ми цю роботу зробили, але постановою Верховної Ради була прийнята особлива процедура розгляду закону, відповідно до якої Рахункову палату як учасника із цього процесу виключили".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас