АС Києва визнав законними постанови ГПУ про порушення кримінальних справ відносно Цушка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АС Києва визнав законними постанови ГПУ про порушення кримінальних справ відносно Цушка

Кримінал
156
Апеляційний суд Києва визнав законними постанови Генеральної прокуратури України про порушення кримінальних справ відносно екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у п'ятницю колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без задоволення скаргу Цушка на постанову Генпрокуратури про порушення відносно нього кримінальних справ.
Рішення суду остаточне та оскарженню не підлягає. Таким чином, суд визнав законними постанови Генпрокуратури про порушення кримінальних справ відносно Цушка, пов'язаних з подіями 24 травня 2007 року на території Генпрокуратури.
Як заявив на минулому тижні генеральний прокурор України Олександр Медведько, Генпрокуратура приступить до розслідування кримінальної справи відносно Цушка за фактом зловживання службовим становищем після завершення судових розглядів.
Раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Києва в листопаді 2007 року визначенням скасував постанову Печерського районного суду столиці про закриття кримінальних справ, у яких фігурував міністр внутрішніх справ Цушко, що подав у відставку, і направив матеріали на новий судовий розгляд іншому судді в Печерський суд.
У визначенні Апеляційного суду вказується чотири кримінальні справи: перша - за фактом захоплення будівлі Генпрокуратури (ст. 341 Кримінального кодексу), друга -відносно Цушка у зв'язку з обставинами перевищення влади (ч.2 ст.365 КК), третя - за фактом перевищення влади (ч.2 ст.365 КК), четверта - за фактом втручання співробітників правоохоронних органів у роботу Генпрокуратури (ч.1 ст. 343 КК).
24 травня 2007 року на колегії Генпрокуратури секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ зачитав указ президента про звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора. Піскун назвав цей указ незаконним і залишився в кабінеті генпрокурора.
У будівлю Генпрокуратури прибули співробітники МВС. Там відбулися зіткнення зі співробітниками Державної служби охорони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас