Сьогодні РНБО розгляне питання регулювання земельних відносин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні РНБО розгляне питання регулювання земельних відносин

Аграрний ринок
163
Сьогодні під головуванням Президента України Віктора Ющенко відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони України, на якому буде розглянуто стан виконання законодавства і заходи щодо підвищення ефективності державної політики в сфері регулювання земельних відносин.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
На засіданні також буде розглянуто стан виконання рішень РНБОУ, зокрема, рішень із питань використання та охорони земель.
Раніше заступник секретаря РНБО Юрій Продан заявляв, що на найближчому засіданні РНБО повинно бути ухвалено рішення щодо врегулювання ситуації на ринку землі.
За його словами, на сьогодні діє 37 законів, у т.ч. Конституція, які регулюють питання земельних відносин, тому з'явилася необхідність привести нормативно-правові акти у відповідність із Земельним кодексом.
Продан підкреслив, що Указ Президента № 1643 від 21 листопада 2005 р. "Про рішення РНБО від 29 червня 2005 р. "Про стан дотримання вимог законодавства і заходи щодо підвищення ефективності державної політики в сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель" частково не виконаний.
Зокрема, за поточним документом, передбачалося внести зміни до 14 законодавчих актів, але дотепер вони не внесені. Тому, за словами Продана, РНБО повинена визначити, яким чином вирішити ситуацію, що склалася, і визначити відповідального за підготовку і внесення змін.
Нагадаємо, в.о. міністра економіки Анатолій Кінах заявляв, що Світовий банк стурбований зволіканням щодо прийняття законів про державний нагляд у сфері господарської діяльності, однак не буде змінювати свою інвестиційну політику щодо України.
Кінах відзначив, особливу стурбованість СБ викликаною також неурегульовані земельні відносини в державі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас