Дешева нафта заважає переходу на альтернативні джерела енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешева нафта заважає переходу на альтернативні джерела енергії

Енергетика
338
Німецьке фінансове видання Financial Times Deutschland вважає, що найближчим часом ціна на нафту знову впаде і називає наступні причини:
По-перше, США ще не впоралися з наслідками іпотечної кризи. Спад в американській економіці продовжиться, відповідно немає причин очікувати збільшення попиту на сировину. По-друге, Китай, що у відповіді за підвищення попиту на нафту на світових ринках майже на третину, також реагує на високі ціни. У жовтні минулого року уряд у Пекіні підвищило ціни на бензин і дизельне паливо на 10% і цією мірою очевиждно не обмежиться, що призведе до зниження споживання нафти і в Китаї. По-третє, Саудівська Аравія, Ангола та Нігерія будуть продовжувати посилено поставляти нафта на світові ринки, тому що в останні роки для цього минулого створені нові виробничі потужності.
При цьому, аналізуючи величезний стрибок цін на нафту в минулому році, німецька газета Handelsblatt пише:
Проблема полягає в тому, що жодне інше природне джерело сировини не піддане настільки масивному впливу політики та біржових спекуляцій. Тому можна нескінченно сперечатися, хто відповідає за зростання цін, і хто здатний цю ситуацію змінити. На думку ОПЕК, ціни піднімають біржові спекулянти, а постачальникам, не залишається нічого іншого, як безпомічно за цим спостерігати.
ОПЕК вважає, що на світові ринки поставляється достатня кількість нафти. Але наскільки жахливі в дійсності тризначні ціни на нафту, пише німецьке видання? Може бути, це, скоріше привід для радості, а не для суму? Якщо європейці дійсно серйозно ставляться до поставленим цілям щодо захисту клімату, то природні вуглеводні так чи інакше повинні бути дорогими.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас