Депутати пропонують Раді надати прем'єру право пропонувати парламенту звільняти голову ФДМУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують Раді надати прем'єру право пропонувати парламенту звільняти голову ФДМУ

99
Депутат Верховної Ради Валерій Писаренко пропонує парламенту надати прем'єр-міністру право пропонувати Раді звільняти голову Фонду державного майна.
Про це сказано у законопроекті №1262 "Про внесення змін у деякі закони України (щодо врегулювання порядку звільнення голови ФДМУ)", що зареєстрований у Раді 20 грудня.
Відповідно до пояснювальної записки, Конституція й закон "Про Кабінет Міністрів України" встановлюють, що голова ФДМУ призначається Радою за поданням прем'єра.
Водночас, на думку Писаренка, цими документами не врегульована процедура звільнення голови ФДМУ, а Конституція зазначає, що він звільняється Радою без вказівки, хто вносить подання про звільнення.
Писаренко пропонує внести в закон про Кабмін пункт, відповідно до якого прем'єр вносить у Раду подання про звільнення голови ФДМУ.
Писаренко також звертає увагу на те, що в законі "Про приватизацію державного майна" є норма, відповідно до якої голова ФДМУ призначається й звільняється Президентом за згодою Ради.
Ця норма не була змінена при набранні чинності змін до Конституції, і Писаренко пропонує усунути цю невідповідність.
Як повідомляло агентство, 18 грудня Рада обрала прем'єр-міністром Юлію Тимошенко.
Посаду голови ФДМУ з квітня 2005 року займає Валентина Семенюк.
Вона балотувалася в Раду від Соціалістичної партії у вересні 2007 року, але СПУ не зуміла одержати 3% голосів виборців, необхідних для проходження у парламент.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас