Кінах називає популістською заяву Тимошенко про виплату заощаджень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах називає популістською заяву Тимошенко про виплату заощаджень

125
Голова Української спілки промисловців і підприємців, колишній міністр економіки Анатолій Кінах вважає популістською заяву прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про виплату громадянам внесків Ощадбанку СРСР. Про це Кінах заявив сьогодні журналістам.
"Необхідно зробити так, щоб максимальна кількість людей відчула результат від заощаджень, а не займатися цинічним популізмом, і потім шукати привід, щоб не виконати ці обіцянки", - вважає він.
За словами екс-міністра економіки, чим довше буде проводитися процедура виплат, тим меншим буде їхній обсяг. Особливо з урахуванням того, що заощадження в Ощадбанку СРСР мали в основному люди пенсійного віку. "Є надія, що природа візьме своє, і що в кінцевому результаті виплат буде менше", - сказав він, підкресливши, що необхідно бути чесним перед людьми і повертати борг не популістськими методами, а за допомогою розробки чітких програм і розрахунків.
Кінах підкреслив, що за останні 15 років подібні заяви про повернення заощаджень звучали від політичних сил постійно. У той же час Кінах відзначив, що якщо такий "викид" грошової маси відбудеться, то це буде мати негативні наслідки для економіки.
"Існують реалії економіки, і, якщо буде такий викид грошової маси, непідкріплений відповідним виробництвом, і якщо це захочуть компенсувати масовим імпортом, то економіку України чекають дуже серйозні і важкі періоди, починаючи з підвищення темпів інфляції і завершуючи знищенням тих українських галузей, які поки не можуть конкурувати з масовим імпортом", - переконаний він.
Нагадаємо, 20 грудня в телезверненні до громадян України прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла виконати всі передвиборні зобов'язання, у т.ч. протягом двох років виплатити громадянам борги по внесках в Ощадбанку СРСР.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас