Уряд України замінив всіх заступників міністра фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України замінив всіх заступників міністра фінансів

292
Уряд України призначив чотирьох нових заступників міністра фінансів: Людмилу Ходос, Дениса Фудашкіна, Володимира Матвійчука і Володимира Литвина.
Відповідні розпорядження Кабінет міністрів прийняв 19 грудня та оприлюднив у п'ятницю.
Одночасно уряд прийняв відставку першого заступника міністра фінансів Вадима Копилова, заступників міністра Сергія Макацарії і Юрія Шевценка, а також звільнив за власним бажанням заступника міністра Андрія Кравця.
Крім того, уряд звільнив з посад радника прем'єр-міністра трьох екс-міністрів фінансів: Ігоря Мітюкова, Петра Германчука та Ігоря Юшка, а також Павла Гайдуцького, що працював на посаді заступника голови адміністрації президента України - керівника головного управління з питань економічної політики адміністрації президента із січня 2000 року по травень 2005-го. Всі вони стали радниками під час керівництва урядом Віктором Януковичем.
Як повідомлялося, Верховна Рада 18 листопада обрала новий уряд на чолі з Юлією Тимошенко, у якому посаду міністра фінансів одержав Віктор Пинзеник, що займав її до уряду В.Януковича в урядах Тимошенко і Юрія Єханурова в 2005-2006 рр.
В уряді Януковича Міністерство фінансів очолював перший віце-прем'єр Микола Азаров, у якого були один перший і сім заступників. У цей час заступниками міністра залишаються Анатолій Козименко, Сергій Рибак, Тетяна Єфименко (усі призначені після серпня 2006 року) і Анатолій М’ярковський.
Тимошенко вже заявила про намір скоротити штат заступників міністра у всіх міністерствах до чотирьох, у тому числі одного першого.
Ходос до уряду Януковича була заступником глави Державної податкової адміністрації, Фудашкін - директором департаменту податкової і митної політики Мінфіну, Литвин - заступником глави правління НАК "Нафтогаз України".
Матвійчук донедавна очолював головну соціально-економічну службу секретаріату президента.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас