Перед Новим роком продукти знову подорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед Новим роком продукти знову подорожчають

247
Ціни на продукти і не думають зупинятися. Перед Новим роком торговці традиційно піднімають їх на 10-20%. Експерти вважають, що причина цього - у доходах українців, що виросли.
Світовий ринок продовольства теж продовжує підносити сюрпризи: молоко, вершкове масло, сир, пшениця і рис дорожчають не щодня, а щогодини.
Британська газета The Financial Times опублікувала статтю, де говориться, що таких темпів інфляції сільгосппродукція не знала чверть століття. При цьому найбільш нищівний удар по кишені споживачів буде завданий у наступному році, пише "КП в Україні".
Олександр Жолудь, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень: - Підвищення вартості продуктів у світі обумовлено двома факторами: поганим урожаєм нинішнього року і збільшенням попиту в таких країнах, як Китай, Росія, Польща та... Україна. Як не банально, але громадяни цих держав почали більше заробляти і, відповідно, краще харчуватися.
Якщо ж говорити про нашу ситуацію, то тільки за офіційною статистикою, за останній рік українці стали одержувати на 30% більше. Чимала частина цих грошей іде на придбання продуктів харчування - відповідно, ростуть і ціни.
Що стосується нового уряду, то, швидше за все, Кабмін Юлії Тимошенко не стане вводити цінові заборони на ринку продтоварів. Як показала практика, це марно. Дрібних бізнесменів однаково не можна проконтролювати. Вважаю, можливо обмежувати вартість соціальних сортів хліба, тарифи на залізничні перевезення і комунальні послуги. Імовірності інших обмежень не бачу.
У цілому наступного року підвищення цін продовжиться, просто не такими швидкими темпами. Вважаю, за підсумками року інфляція складе трохи більше 10%.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас