Візовий режим таки полегшать з 1 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Візовий режим таки полегшать з 1 січня

212
Угода про спрощення візового режиму між Україною і ЄС набуде чинності з 1 січня 2008 року, незважаючи на те, що український парламент так і не проголосував за його ратифікацію.
Як заявив прес-секретар МЗС Андрій Дещиця, після проведених переговорів був досягнутий консенсус із європейською стороною, угода про спрощений візовий режим буде сприйматися європейською стороною такою, що пройшла всі внутрішньодержавні процедури. Цю інформацію підтвердили "Сьогодні" і джерела в Представництві Єврокомісії в Україні. Правда, там же дали зрозуміти, що процедура впровадження угоди займе не один тиждень, а деякі положення вимагають уточнення.
Із вступом у силу угоди полегшення в одержанні віз одержать тільки певні категорії українців. Приміром, без запрошення можуть їздити тільки журналісти. Багаторазову візу терміном на п'ять років можуть одержати бізнесмени, студенти, журналісти, постійні члени офіційних делегацій, близькі родичі громадян України, що мають дозвіл на перебування в країнах-членах ЄС. Безкоштовно візу можуть одержати журналісти, близькі родичі українців, що легально проживають у ЄС, члени офіційних делегацій, учні, студенти, інваліди, спортсмени, діти до 18 років.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас