Експерт: В Україні відсутні ризики подорожчання долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні відсутні ризики подорожчання долара

Валюта
324
В Україні відсутні ризики подорожчання долара. Про це сказав провідний аналітик інформаційно-аналітичного центру "Форекс-клуб" Микола Івченко.
За його словами, прогнозами Нацбанку передбачена можлива ревальвації гривні по відношенню до долара на рівні 4,9 – 4,95 грн за дол. Н.Івченко відзначив, що подібні дії НБУ можуть бути направлені виключно на скорочення темпів зростання інфляції. "Вважається, що якщо гривну ревальвувати на 10%, то інфляція знизиться на 2-3%. Фактична ревальвація, яка відбудеться на рівні 2%, приведе до зниження темпів інфляції на 0,5%", - відзначив він.
За словами експерта, з точки зору негативного торгового балансу ревальвацію проводити поки рано, оскільки торговий дефіцит України складає близько 5 млрд дол. "Потрібно враховувати, які цілі переслідує Нацбанк. В даний момент він більше зосереджений на темпах інфляції, ніж на торговому балансі", - відзначив він.
Івченко підкреслив, що експерти не чекають сильнішого зміцнення гривни по відношенню до долара, ніж приведений вище рівень. "У будь-якому випадку долар дорожчати не буде, поки негативний торговий баланс компенсуватиметься притоком інвестицій, на іноземну валюту попиту не буде. А попит є якраз на національну валюту, відповідно ризики дорожчання долара на даний момент відсутні", - резюмував експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас