Нестача топ-менеджерів стає справжнім головним болем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нестача топ-менеджерів стає справжнім головним болем

210
Дослідники Міжнародної асоціації консультантів з пошуку керівників вищої ланки провели опитування серед 141 HR-директора найбільших компаній США, Західної і Східної Європи та Азії. Вони прогнозують, що ситуація з пошуками топ-менеджерів у цьому році погіршилася та в наступному десятилітті очікується глобальний дефіцит фахівців такого рівня.
Близько 60% опитаних відзначили, що пошук нових фахівців вищої ланки став складнішим, ніж два роки тому. Близько половини (49%) респондентів зізналася, що в їхній компанії за рік змінилося від одного до чотирьох топ-менеджерів; 52% сказали, що наступного року вони будуть займатися пошуком кандидатур для заміщення керівних посад у своїх компаніях.
Нестача керівників у світі в найближчі роки буде зростати. У цьому, зокрема, упевнені 70% респондентів у США, 30% - у Китаї, 23% - у Великобританії, 19% в Індії, але всього 3,6% HR-директорів у Росії. Коментуючи російський оптимізм, Артур Шамілов, партнер хедхантінгової компанії TopContact, сказав, що Росія бореться з гострою нестачею керівників уже 10 років і тепер російські фахівці з кадрів сподіваються на появу нового покоління менеджерів, що отримали освіту за кордоном.
Європейці ж перебувають на ранній стадії дефіциту керівників. Пітер Фелікс, президент AESC, вважає, що дефіцит буде збільшуватися протягом найближчих 10-15 років. Проблема має демографічний корінь. У відставку йде покоління baby-буму, йому на зміну приходить нечисленне покоління. Компаніям прийдеться шукати більш творчі і гнучкі підходи до пошуків керівників вищої ланки.
Найбільше буде не вистачати фахівців в галузі фінансів і соціології (про це говорять 39% респондентів), в галузях IT, PR і роздрібної торгівлі (36%), а також на виробництві (29%).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас