Microsoft зіштовхнулась з новою проблемою в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft зіштовхнулась з новою проблемою в Європі

212
Компанія Microsoft Corp., найбільший у світі виробник програмного забезпечення, зіштовхнулася з новою серйозною проблемою в Європі.
Норвезька компанія Opera Software ASA, розроблювач популярного браузера Opera, подала в Європейську комісію скаргу на корпорацію Microsoft. Основна претензія компанії стосується браузера Internet Explorer, що убудований в операційну систему Windows. Компанія Opera стверджує, що користувачам повинна бути надана можливість вибору між декількома браузерами. Крім того, Opera заявила, що Microsoft перешкоджає поєднаності програм, розроблених іншими компаніями, тому що вона не дотримується загальноприйнятих веб-стандартів. На думку Opera, стандарти, що застосовуються Microsoft, технологічно недосконалі і дорогі у використанні. Крім того, вони ставлять під загрозу безпеку комп'ютерів користувачів.
Opera вимагає, щоб єврокомісія змусила Microsoft виключити Internet Explorer зі складу Windows, або додати в стандартну поставку операційної системи інші браузери. Подібний прецедент уже мав місце в європейській практиці, коли з операційної системи Windows був виключений медіа-плеєр компанії Microsoft.
Скаргу Opera підтримав Європейський комітет із сумісності систем. Ця організація включає такі компанії, як Opera Software, IBM, Oracle, Sun Microsystems, Nokia, RealNetworks та інші. "Браузери є дверима в Інтернет. Microsoft хоче взяти ці двері під свій контроль", - заявив представник комітету Томас Віньє (Thomas Vinje).
Microsoft відповіла, що вона буде всіляко сприяти розслідуванню, якщо таке буде почато за цією скаргою. Проте, софтверний гігант вважає, що присутність браузера Internet Explorer в операційній системі Windows несе багато плюсів користувачам. Крім того, споживачі і виробники комп'ютерів не обмежені в праві використовувати той браузер, що їм більше подобається.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас