"ArcelorMittal Кривий Ріг" просить Януковича про допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ArcelorMittal Кривий Ріг" просить Януковича про допомогу

262
Керівництво компанії "ArcelorMittal Кривий Ріг" звернулося до прем'єр-міністра України Віктора Януковича із проханням особисто втрутитися в вирішення проблеми про права компанії "ArcelorMittal" на видобуток і переробку окислених і магнетитових руд у кар'єрах колишнього ВАТ "Криворіжсталь", які вона мала з 1998 року, повідомляє прес-служба компанії.
Контрольний пакет акцій ВАТ "Криворіжсталь" був придбаний в 2005 році корпорацією "Міттал Стіл". В 2006-му спеціальний дозвіл на використання надр Валявкинського родовища магнетитових та окислених руд було переоформлено у зв'язку з перейменуванням ВАТ "Криворіжсталь" на ВАТ "Міттал Стіл Кривий Ріг". Однак без відома компанії в документ були внесені зміни. Новим дозволом було обговорене право компанії на видобуток тільки магнетитових кварцитів, повідомляє прес-служба компанії.
14 червня 2007 року на зборах акціонерів було ухвалено рішення змінити назву підприємства ВАТ "Міттал Стіл Кривий Ріг" на ВАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг".
У листопаді 2007 року Міністерство охорони навколишнього природного середовища України видало компанії "ArcelorMittal" спеціальний дозвіл на право користування надрами в тім же обсязі, що існував до 2006 року. Через кілька днів Міністерство охорони навколишнього природного середовища України визнає бланк спеціального дозволу недійсним через технічні помилки.
ВАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більше 6 млн. т прокату, близько 7 млн т сталі і більше 7,8 млн т чугуна.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас