У Банку Японії занепокоєні наслідками американської кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Банку Японії занепокоєні наслідками американської кризи

Казна та Політика
178
Заступник голови Банку Японії Кадзумаса Івата стурбований розширенням негативних наслідків іпотечної кризи в США серед японських кредитних організацій, про що він заявив у своєму виступі 13 грудня в Токіо.
"Негативні наслідки розширюються ще більше, ніж ми очікували спочатку", - заявив Івата. Однак він підкреслив, що японські кредитні організації змогли компенсувати свої втрати на американській іпотеці завдяки доходам по інших напрямках діяльності.
Проте, на думку Івати, необхідно уважно відслідковувати ситуацію на фінансових ринках США і Європи. Слова Івати пролунали наступного дня після того, як ФРС США оголосила про альянс із центральними банками Європи, Швейцарії, Англії і Канади із забезпечення ліквідністю комерційних банків. Банк Японії також схвалив дану домовленість між центральними банками. У заяві Банку Японії також пролунало те, що зі своєї сторони він готовий повністю задовольнити потреби фінансової системи в ліквідності.
Івата також висловився щодо стану валютного ринку. На його думку, валютний ринок перебуває в стабільному стані, що з ним давно не траплялося, хоча ієна зміцнилася останнім часом до досить високих рівнів. На його думку, японські інвестори купували активи в інших країнах на початку року, що спровокувало ослаблення японської валюти. Подібна динаміка, за його словами, пов'язана з тим, що вартість кредитів у Японії набагато нижча, ніж в інших країнах. На даний момент ставка Банку Японії становить 0,5%, у США 4,25%, а в Європі 4%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас