Світовий банк готовий виділити Україні 6 млрд. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк готовий виділити Україні 6 млрд. доларів

Казна та Політика
174
Рада директорів Світового банку схвалила стратегію партнерства Міжнародного банку реконструкції та розвитку з Україною на 2008-2011 фінансові роки.
Протягом чотирьох років Україна зможе одержати від Світового банку від 2 до 6 млрд. доларів для реалізації першочергових проектів соціального та економічного розвитку. Разом зі збільшенням кредитного пакета приблизно на 30%, це приведе до істотного збільшення фінансування проектів у реальному секторі економіки України.
Як повідомляє прес-служба Міністерства економіки, реалізація стратегії дозволить впровадити ефективний кредитний портфель, що відповідає пріоритетам уряду України. Нове інвестиційне кредитування буде спрямоване на розвиток державної інфраструктури, а також стане можливим гнучке об'єднання кредитних і некредитних інструментів для концентрації ресурсів на певні пріоритети розвитку.
Щорічно, відповідно до базового сценарію, можна буде здійснювати підготовку та одержувати фінансування проектів в обсязі 0,5-1,5 млрд. доларів (планується фінансування, щонайменше, чотирьох проектів на рік, з яких один - у сфері соціально-гуманітарного розвитку).
Світовий банк надає Україні допомогу вже протягом 15 років для вирішення найважливіших питань соціально-економічного розвитку. Уже надані ресурси на суму понад 5,2 млрд. доларів. На даний момент використані і зарезервовані 3,5 млрд. доларів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас