Для Азарова створять податково-митний комітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для Азарова створять податково-митний комітет

Казна та Політика
123
У середу під час консультацій лідерів фракцій Верховної ради було вирішено створити новий комітет - з питань податкової і митної політики.
На думку депутатів, найбільш імовірною кандидатурою на посаду глави комітету є Микола Азаров, пише Комерсант-Україна в статті "Партія регіонів збільшила податковий тягар".
Перший заступник глави фракції БЮТ Олександр Турчинов заявив, що лідери всіх фракцій Верховної ради (ВР) домовилися збільшити кількість парламентських комітетів до 27. Зі сфери відання комітету з питань фінансів і банківської діяльності буде виведена "податково-митна політика". За словами Турчинова, на поділі комітету наполягали представники Партії регіонів (ПР) і Комуністичної партії (КПУ), а коаліція підтримала ініціативу, щоб "задовольнити амбіції опонентів".
Минулого тижня ВР затвердила створення 26 комітетів, а представники парламентської більшості заявили про готовність віддати опозиції ключові комітети, зокрема бюджетний і фінансовий.
За інформацією екс-глави бюджетного комітету Володимира Макеєнка (ПР), бюджетний комітет може курирувати блок Литвина. А джерела у фракції ПР не виключають, що їх зацікавить податково-митний комітет, що може очолити член фракції в. о. міністра фінансів Микола Азаров.
Якщо Микола Азаров очолить новий комітет, ПР зможе нейтралізувати спроби реформування податкової системи новим главою ДПАУ. За інформацією джерела, головним претендентом на посаду глави податкового відомства є депутат блоку НУНС Микола Катеринчук, що в 2005 році був першим заступником глави ДПАУ-начальником податкової міліції.
У БЮТ згодні віддати комітет, але побоюються, що Партія регіонів буде блокувати всі ініціативи нового уряду.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас