Пшениця подорожчала в середу до рекорду, ціна сої досягла максимуму за 34 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшениця подорожчала в середу до рекорду, ціна сої досягла максимуму за 34 роки

Аграрний ринок
267
Вартість пшениці росла в середу на торгах у Чикаго другий день поспіль на спекуляціях, що запаси в США скоротяться через збільшення світового попиту, повідомило агентство Bloomberg.
Соя торгувалася за максимальною за 34 роки ціною, демонструючи підвищення вже п'яту торговельну сесію поспіль.
"Вартість пшениці, імовірно, протестує рекордний рівень, досягнутий наприкінці вересня, оскільки попит з боку країн, що її імпортують, дуже сильний, а світові запаси знижуються, - відзначає Канаме Гокон з Okato Shoji Co. - Соя підтримується тими ж факторами".
Котирування березневих контрактів на пшеницю в Чикаго в четвер виросли на 15 центів (1,6%) - до $9,555 за бушель. Напередодні збільшення цін перевищило встановлений на біржі ліміт в 30 центів.
Ціна соєвих бобів з поставкою в січні збільшилася в середу на 3,75 центи (0,3%), досягши $11,5525 за бушель - рекорду з липня 1973 року. На початку торгів 13 грудня соя торгується на рівні $11,5475 за бушель.
Сприятливий вплив на ринок здійснила також заява Goldman Sachs Group Inc. про те, що соя може очолити збільшення цін у наступному році серед неенергетичних видів сировини через недостатність посівних площ і попиту на біопаливо, що збільшується.
Goldman Sachs підвищило річний прогноз вартості сої на 61% - до $14,5 за бушель із $9 за бушель. Пшениця в Чикаго буде торгуватися на рівні $7,5 за бушель проти $6 за бушель, які очікувались раніше, прогнозують фахівці американського банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас