Китаю потрібний гнучкий юань, щоб уникнути інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китаю потрібний гнучкий юань, щоб уникнути інфляції

Валюта
99
Китаю потрібна більш гнучка валюта, щоб стримати зростання інфляційних ризиків та уникнути перегріву економіки, сказав міністр фінансів США Генрі Полсон.
Вимовляючи промову на відкритті дводенного "стратегічного економічного діалогу" із представниками Китаю, очолюваними віце-прем'єром У І, Полсон також попередив про небезпеку протекціонізму в обох країнах.
"Китайські лідери висловили занепокоєння із приводу макроекономічної стабільності Китаю, зокрема, інфляції, що росте, надмірно високих цін на активи і можливого перегріву. З огляду на ці ризики, більш гнучка політика обмінного курсу зараз особливо важлива для Китаю", - сказав він.
Інфляція споживчих цін у Китаї в листопаді склала 6,9 відсотка, досягши 11-річного максимуму. Незважаючи на те, що юань виріс на 9,9 відсотка щодо долара з тих пір як він був переоцінений у липні 2005 року, багато економістів стверджують що Китай утримує валюту несправедливо недооціненою, що вигідно його експортерам.
"Незважаючи на те, що торгівля була джерелом стабільних відносин між США і Китаєм, недавно вона стала джерелом напруги, і не тільки з міркувань безпеки".
Полсон сказав, що стурбований зростанням економічного націоналізму і протекціонізму і в США, і в Китаї.
"Ми повинні опиратися спробам знизити прозорість чи збільшити нормативні бар'єри замість того, щоб захищати національну промисловість", - сказав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас