Від долара відмовляються навіть в Південній Америці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від долара відмовляються навіть в Південній Америці

Валюта
346
Південна Америка вирішила створити так званий "Банк Півдня" - власний міжнародний банк.
Це буде перший крок на шляху до єдиної регіональної валюти і відмови від долара США.
Угоду про створення нового банку підписали в минулі вихідні лідери Бразилії, Аргентини, Венесуели, Парагваю, Болівії та Еквадору, а в понеділок до них повинен приєднатися президент Уругваю. Головним завданням Південноамериканського банку називається "фінансування економічних і соціальних проектів, значимих для регіону".
Після підписання установчого акту банку, покликаного служити альтернативою Міжнародному валютному фонду і Світовому банку, президент Болівії Ево Моралес заявив, що вважає створення Банку Півдня "першим кроком" на шляху переходу країн Південної Америки на єдину валюту.
Найближчим часом Аргентина і Бразилія планують запустити пілотний проект щодо відмови від долара при взаєморозрахунках і переходу на місцеву національну валюту двох країн. За їхнім прикладом в майбутньому можуть діяти й інші латиноамериканські країни.
Недавно Деньги писали про те, що на щорічній зустрічі лідерів Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (Gulf Cooperation Council, GCC) було ухвалено рішення до 2010 року ввести в обіг єдину валюту.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас