Росія дозволила ввозити м'ясо із Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія дозволила ввозити м'ясо із Польщі

Аграрний ринок
90
Росія дала згоду на поновлення імпорту м'яса з Польщі, заявив міністр сільського господарства Олексій Гордєєв. Таким чином, вирішилося одне з найважливіших питань у взаєминах Росії і Польщі, через яке, зокрема, не міг бути підписаний новий договір між Росією і ЄС.
Поставки м'яса з території Польщі були заборонені два роки тому. У відповідь представники польського уряду оголосили, що накладуть вето на переговори Росії і Євросоюзу за рамковим договором. Крім того, Польща мала намір блокувати вступ РФ в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
За словами Гордєєва, меморандум між польськими і російськими службами буде підписаний на наступному тижні в Калінінграді. Відразу після цього поставки відновляться. "Інші обмеження по деяких видах сільськогосподарської продукції зберігаються. Але це звичайна ситуація", - відзначив міністр. За його даними, заборона збережеться на продукти, пов'язані із пташиним грипом.
Росія ввела заборону на постачання м'яса з Польщі, оскільки, за даними Мінсільгоспу, ця країна використовувалася як перевалочний пункт для постачання у Росію продукції із третіх країн.
Різке потепління відносин між Росією і Польщею настало після того, як прем'єр-міністром Польщі став Дональд Туск. Майже відразу ж після свого вступу на посаду він заявив, що має намір будувати з Росією добросусідські відносини і відмовитися від вето на вступ Росії в ОЕСР.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас