Долар знижується до євро на заяві ФРС про уповільнення економічного зростання в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знижується до євро на заяві ФРС про уповільнення економічного зростання в США

Валюта
299
Долар знижується до євро в середу на заяві Федеральної резервної системи США про уповільнення економічного зростання в США при збереженні інфляційних ризиків, повідомило агентство Bloomberg.
До 8:53 курс долара до євро склав $1,4682 проти $1,4655 на закриття торгів у вівторок у Нью-Йорку.
"Останні події, включаючи погіршення умов на фінансових ринках, підсилили невизначеність перспектив економічного зростання та інфляції, - заявив Комітет з відкритих ринків ФРС за підсумками засідання у вівторок. - Інформація, яка поступає, говорить про те, що економічне зростання сповільнюється через посилення корекції на ринку житла і скорочення витрат компаній і споживачів".
Американські ринки впали у вівторок після того, як ФРС скоротила базову відсоткову ставку на 0,25 процентного пункту, тоді як ринки очікували більш рішучих дій. Dow Jones втратив 2,14%, Standard & Poor's 500 - 2,53%.
"Долар будуть продавати проти європейських валют, - вважає дилер Okasan Securities Цутому Сома. - Заява ФРС показує, що в її членів немає ясного уявлення про те, куди рухається американська економіка, і саме це застало учасників ринку зненацька".
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку в США показує, що трейдери оцінюють імовірність її зниження на засіданні ФРС у січні в 24%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас