НБУ відзначає суттєве збільшення попиту на готівкові євро в Україні в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає суттєве збільшення попиту на готівкові євро в Україні в листопаді

Валюта
272
Попит на готівкові євро в Україні в листопаді істотно виріс і перевищував пропозицію, тоді як пропозиція доларів і російських рублів перевищувала попит, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ).
"На готівковому ринку в листопаді спостерігалося істотне зростання чистого попиту на готівковий євро (до EUR672 млн проти EUR457,5 млн у жовтні). Протилежна тенденція спостерігалася щодо готівкових доларів США і російських рублів - їхня пропозиція перевищила попит на $143 млн і RUR488 млн відповідно", - вказується в повідомленні.
Разом з тим, за даними НБУ, незважаючи на певне скорочення валютних надходжень, у листопаді на міжбанківському ринку тривало стійке домінування пропозиції іноземної валюти.
За даними НБУ, офіційний курс гривні до долара США залишався на незмінному рівні - 5,05 грн/$1, до євро - знизився на 2,3% через зміцнення його щодо долара США на міжнародних ринках. Коливання ринкових курсів гривні до долара США від офіційного рівня як на безготівковому ринку, так і на готівковому, не виходили за межі 0,8%.
"Через загальну збалансованість ринку Нацбанк мінімізував обсяги своїх середньоденних інтервенцій до $22 млн проти $35,4 млн у січні-жовтні цього року", - відзначається в повідомленні.
Відповідно до повідомлення, міжнародні резерви в листопаді збільшилися майже на $1,1 млрд, або на 3,3%. На їхню динаміку, крім інтервенцій НБУ, вплинули надходження від розміщення урядом облігацій зовнішніх державних запозичень ($700 млн), а також платежі уряду та НБУ по зовнішніх зобов'язаннях - $101 млн (з них урядом - $68 млн, НБУ - $33 млн).
У повідомленні нагадується, що на 1 грудня 2007 року міжнародні резерви досягли майже $32,8 млрд, що дає можливість фінансувати майбутній імпорт товарів і послуг протягом 5,5 місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас