Хвилина промови Альберта Гора коштує майже 7000 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хвилина промови Альберта Гора коштує майже 7000 дол.

Валюта
94
Колишній віце-президент США Альберт Гор, що відзначився в сфері залучення уваги до проблеми зміни клімату, став об'єктом жорсткої критики за те, що дозволив собі збагатитися, виступаючи за порятунок планети.
Альберт Гор також вимагав до себе особливого ставлення, вимагаючи номер для особливо поважних осіб і відмовившись розмовляти з журналістами, хоча широке висвітлення в пресі виступу Гора на благодійному форумі могло б істотно допомогти спільній справі боротьби із глобальним потеплінням. Захід, що пройшов у Лондоні в листопаді, було організовано колишньою моделлю Реню Мета для залучення пожертвувань на підтримку проектів із захисту навколишнього середовища.
Альберт Гор, відзначений цього року Нобелівською премією та "Оскаром" за свої зусилля в боротьбі зі зміною клімату, виступив з півгодинною промовою, за яку одержав 100 тис. фунтів стерлінгів. Серед слухачів Гора колишні політичні лідери, великі бізнесмени і знаменитості. Кожний з них заплатив від 1 до 50 тис. фунтів стерлінгів.
Британська газета Daily Mail з посиланням на неназване джерело пише, що промова нобелівського лауреата не викликала інтересу в учасників форуму. Під час виступу Гора багато хто з них почали "перешіптуватися між собою і нетерпляче крутитись на своїх місцях". За інформацією джерела газети, Гор часто використовує свою позицію борця за порятунок планети для власного збагачення. Він регулярно виступає на подібних форумах і конференціях, вимовляючи приблизно ту саму промову за великий гонорар. При цьому він майже не повідомляє нічого нового.
Багатьом учасникам форуму сильно не сподобалася поведінка Альберта Гора, зокрема його ставлення до деяких гостей заходу. За словами джерела газети Daily Mail, у команді Альберта Гора є фахівець в галузі безпеки, що на заході в Лондоні давав вказівки охоронцям. Пол Хетерінгтон, що відповідає у фірмі WaterAid за зв'язки зі ЗМІ, сказав, що під час виступу Гора було заборонено робити фотографії, а багатьох гостей попросили покинути зал, де Гор збирався вимовити свою промову. Організаторам довелося просити вибачення за те, що їх відсторонили на час платної промови нобелівського лауреата.
Втім, прес-секретар Альберта Гора заявив, що "частину грошей від своїх виступів містер Гор жертвує різним екологічним організаціям." "З усією повагою до засобів масової інформації, деякі виступи містера Гора відкриті і можуть висвітлюватися в пресі, а деякі такими не є. Найближчим часом очікується безліч відкритих заходів, у тому числі церемонія вручення Нобелівської премії," - говориться в повідомленні прес-секретаря Альберта Гора.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас