Як українцям відкрити рахунок в іноземному банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українцям відкрити рахунок в іноземному банку

Валюта
663
Депозитний рахунок теоретично можна відкрити в будь-якій країні світу. Але найбільш популярними в наших співвітчизників вважаються банки Швейцарії, Кіпру, Ліхтенштейну і країн Прибалтики.
Про те, яким чином можна відкрити рахунок в іноземному банку, пише 15 хвилин.
Для того щоб відкрити депозит за кордоном громадянин України обов'язково повинен одержати ліцензію НБУ. Якщо цього не зробити, операцію визнають незаконною. А це загрожує, як мінімум, штрафом (до 17 тис. грн.), а то і тюремним ув'язненням на термін від 2 до 5 років.
Діставши попередню згоду на відкриття рахунку в самому закордонному банку, необхідно подати заяву і затверджений пакет документів у територіальне управління НБУ, а потім оплатити 1.020 грн. У заяві потрібно вказати суму майбутнього внеску. Нацбанк зобов'язаний відповісти вам протягом 35 днів. Але якщо ви одержите відмову, її можна оскаржити в суді.
Не дивуйтеся, якщо вас запросять на співбесіду в міліцію або СБУ. Ці структури зобов'язані перевіряти подані документи, і можуть вплинути на рішення НБУ.
"Якщо ви відкрили рахунок, перебуваючи за кордоном, - говорить Олександр Степанов, управляючий директор компанії Amond & Smith Ltd, - повернувшись в Україну, потрібно або закрити його, або відразу ж одержати ліцензію".
Наступний крок - оформлення документів у закордонному банку. Для того щоб самому не витрачатися на поїздку за кордон, можна скористатися послугами компаній-посередників, які відкриють рахунок на ваше ім'я. За це вони візьмуть від $300 до $900. Спочатку вони ретельно перевіряють клієнта, і якщо не відмовляють, то гарантовано відкривають депозит.
"Якщо ви хочете все робити самостійно, знайте, що залежно від країни і від внутрішнього регламенту банку оформлення може зайняти від 1 до 30 днів", - говорить Лілія Баранова, керівник департаменту корпоративного права компанії Оффшор Експрес.
У стандартний пакет документів входять нотаріально засвідчені копії паспортів (закордонного і громадянського), а також довідка про існуючий рахунок в українському банку. Іноді європейські банкіри вимагають довідками підтвердити адресу і ваші джерела доходів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас