Азаров пропонує СБ додати українським податківцям 10 позицій в рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров пропонує СБ додати українським податківцям 10 позицій в рейтингу

460
Міністерство фінансів відзначає існування істотних помилок у рейтингу Світового банку щодо складності вітчизняної податкової системи для ведення бізнесу, відповідно до якого Україна одержала передостаннє 177-е місце.
Як повідомили в прес-службі Мінфіну, аудитори компанії PriceWaterhouseCoopers, що проводила дослідження для СБ, допустили помилки у кожному із трьох показників, які враховувалися для оцінки.
Так, Міністерство повідомляє, що кількість платежів становить в Україні 45 на рік, а не 99, як зазначено в доповіді Світового банку. Відповідно, рейтинг України по цьому показнику перебуває на 136 місці (у доповіді СБ - 176 місце).
Також Мінфін відзначає, що в доповіді Світового банку завищені витрати часу на ведення, складання і подання податку. Так, за результатами експертної оцінки, здійсненої із залученням фахівців Міністерства фінансів і Державної податкової адміністрації, вони в діючих умовах становлять 550 годин на рік, а не 2085, як зазначено в доповіді Світового банку. Таким чином, на думку Міністерства, рейтинг України за "витратами часу" перебуває на 156 місці в діючих умовах (у доповіді Світового банку - 177 місце)
Міністерство фінансів відзначає, що узагальнена ставка оподатковування в умовах чинного законодавства в Україні становить 55,6%, а не 57,3%, як зазначено в доповіді Світового банку. Таким чином, рейтинг України повинен бути збільшений на один пункт - до 144 місця.
Отже, вважають у Мінфіні, загальний рейтинг України за критеріями, які визначають "сплату податків", перебуває на 167 місці в діючих умовах.
Нагадаємо, наприкінці листопада Світовий банк та аудиторська компанія PriceWaterhouseCoopers оприлюднили рейтинг складностей податкових систем у світі, відповідно до якого Україна зайняла передостаннє 177 місце (позаду лише Білорусія).
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас