ТАС-Бізнесбанк готують до продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТАС-Бізнесбанк готують до продажу

Фондовий ринок
640
Незабаром ТАС-Бізнесбанк буде перейменований в "Бізнес-Стандарт Банк". Голова правління банку Андрій Кияк повідомив, що змінити назву акціонерів змушує угода, підписана зі шведською групою SEB при продажі банківського холдингу ТАС.
Swedbank у липні поточного року завершив угоду купівля ТАС-Комерцбанку і ТАС-Інвестбанку, що належали Сергію Тігіпко і його дружині. Угода містить зобов'язання протягом року після завершення угоди перейменувати і продати сторонньому інвесторові ТАС-Бізнесбанк, що поряд з ТАС-Інвестбанком і ТАС-Комерцбанком входив у фінансову групу ТАС.
"Після перейменування "Бізнес-Стандарт Банк" буде орієнтований на обслуговування підприємств малого і середнього бізнесу в столичному регіоні та у Запоріжжі", - повідомив Андрій Кияк. За словами банкіра, запланований продаж банку повинен бути здійснений до липня 2008 р. "У нас досить часу, щоб розвинути банк і вивести його вартість на рівень 3,5-4 капітали", - упевнений пан Кияк.
Продажем банку займається ІК "Драгон Капітал". Її генеральний директор Дмитро Тарабакін сказав, що зараз у нього п'ять замовлень на покупку банків. "Наші клієнти - це банки з Азії, США, Греції, Ізраїлю і Європи. В основному в сферу їхніх інтересів входять середні банки. Розглядається тільки одна велика угода", - говорить інвестбанкір.
За даними, дрібними українськими банками, до категорії яких належить і ТАС-Бізнесбанк, цікавилися ізраїльський банк Leumi Le-Israel і грузинський National Bank of Georgia. Але ці банки розглядали тільки ті варіанти, вартість яких не перевищувала б 2,5 капітали. Тим часом перший заступник голови банку "Європейський" Тетяна Шмелькова, що попрацювала із Сергієм Тігіпко в Приватбанку та у холдингу ТАС, упевнена, що панові Тігіпко під силу продати ТАС-Бізнесбанк за 3 капітали вже зараз. "Коли цей банк купувався, були неповернення і проблемні активи. Але коли я йшла із групи ТАС, цей банк був вичищений, ми навіть мали звернення від українських бізнесменів, що бажали його купити", - повідомила пані Шмелькова.
У лютому цього року шведський Swedbank підписав угоду про покупку ТАС-Комерцбанку (Київ) за $735 млн., включаючи інвестиції в його капітал у розмірі $50 млн. У свою чергу, ТАС-Комерцбанк володіє ТАС-Інвестбанком. Фінансовими консультантами Swedbank виступили Lehman Brothers і Swedbank Markets. У липні угода була закрита.
Swedbank - провідна банківська група в країнах Північної Європи і Балтії. Має 470 відділень у Швеції і 280 - у країнах Балтії. Swedbank заснований в 1820 р. Його ринкова капіталізація становить близько $20 млрд.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас