Долар росте до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар росте до євро

Валюта
4453
Долар росте до євро на торгах у п'ятницю напередодні виходу даних про зайнятість в економіці США за листопад, які можуть пролити світло на ступінь очікуваного зниження процентної ставки Федеральної резервної системи на наступному тижні.
Долар опустився із тритижневого піка до євро напередодні після того, як Європейський центробанк зберіг ключову процентну ставку без змін і повторив свої побоювання відносно прогнозу інфляції, що підкріпило очікування підвищення процентної ставки в наступному році.
Єдина європейська валюта одержала підтримку після того, як глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше попередив про наявність інфляційного тиску, а також сказав, що деякі центробанки європейських країн висловили бажання підвищити ключову процентну ставку з нинішніх 4,00 відсотків річних.
Активність валютних торгів відносно невисока, оскільки учасники ринку очікують виходу даних про зайнятість в економіці США поза сільськогосподарським сектором о 16.40 МСК із метою зрозуміти, наскільки сильно ФРС скоротить ключову процентну ставку за підсумками засідання в наступний вівторок - на чверть відсотка або на піввідсотка.
До 11.17 МСК євро знизився до долара на 0,15 відсотка до $1,4608, однак перебував вище тритижневого мінімуму в $1,4525, досягнутого в четвер до оголошення рішення ЄЦБ.
Долар здійнявся до 111,35 ієни і перебував у районі максимуму трьох тижнів у районі 111,47 ієни, досягнутого в четвер.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас