Долар буде коштувати біля 110 ієн через рік, вважають аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар буде коштувати біля 110 ієн через рік, вважають аналітики

Валюта
326
Курс ієни до долара майже не зміниться в порівнянні з поточними рівнями протягом наступного року, вважають аналітики, опитані Рейтер з 3 до 5 грудня.
Їхній прогноз відносно японської валюти був одним із найбільш стабільних за багато місяців, незважаючи на сплеск неприйняття ризику серед інвесторів, що привів до зниження фондових ринків, і перегони банків за готівкою напередодні кінця року, у результаті яких злетіли процентні ставки на грошових ринках.
Незважаючи на те, що стає усе менш імовірно, що Банк Японії незабаром підвищить ключову процентну ставку в країні з поточних 0,5 відсотка, аналітики вважають, що принаймні в короткостроковій перспективі ієна не розгубить позиції, завойовані відносно долара, що кульгає.
Минулого місяця японська валюта виросла до 2,5-річного максимуму до долара на тлі відмови від торгів carry trades, під час яких інвестори запозичать низькоприбуткові валюти, у тому числі ієну, щоб потім продати їх і купити валюти з більш високою прибутковістю.
Однак учасники валютного опитування не впевнені, що в ієни є потенціал для подальшого зростання, і вважають, що протягом найближчого року вона буде коливатися біля 110 ієн за долар. Проте, цей рівень значно вищий від позначок близько 114 ієн за долар, що ті ж аналітики прогнозували місяць назад.
"Ієна повинна вигравати від неприйняття ризику в дуже короткостроковій перспективі, - вважає Кароль Лолер, аналітик Societe Generale. - Проте, з урахуванням того, що очікування підвищення ставки Банку Японії дуже слабкі, а апетит до ризику повинен поступово відроджуватися в другій половині 2008 року, ієна повинна залишитися на оборонних позиціях в 2008 році в цілому".
Danske Bank дав один із найагресивніших прогнозів, вважаючи, що через шість місяців пара долар/ієна буде торгуватися на рівні 100 ієн, а не 115, як банк очікував раніше.
"Подальше погіршення глобальної фінансової кризи, продовження ослаблення долара і відмова від carry trades вказують на зміцнення ієни в найближчі місяці", - говорить Тейс Кнутсен, аналітик Danske Bank.
"На рівні (Японії) до цих аргументів додається значне поліпшення торговельного балансу, а також часткове поновлення припливу капіталу, чистий відтік якого сприяв ослабленню ієни до рекордних мінімумів раніше цього року".
У середньому учасники опитування очікують, що через місяць долар буде торгуватися на рівні 110 ієн, через шість місяців на рівні 109 ієн, а через рік знову на рівні 110 ієн. Минулого місяця прогнозувалися 114,5 ієни через місяць, 114 ієн через півроку і 112 ієн через рік.
Пара євро/ієна, на думку аналітиків, буде коштувати 161,5 ієни через місяць, приблизно 158 ієн через шість місяців і 153,7 ієни через рік. У листопаді вони прогнозували 166 ієн, 163 ієни і 157,7 ієни відповідно.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас