Українські вкладники заплутались: одні гарячково продають долари - інші купують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські вкладники заплутались: одні гарячково продають долари - інші купують

Валюта
477
На українському валютному ринку ажіотаж. Одна частина українців, очікуючи зміцнення гривні, почала продавати наявні в них долари, інша - свято вірить у силу американської валюти та активно її скуповує.
На користь потенційного зміцнення гривні можна віднести, насамперед, можливе призначення прем'єр-міністром України Юлії Тимошенко, що є традиційною прихильницею сильної національної валюти, пише proUA. Глава НБУ Володимир Стельмах, що вирішив залишитися на своїй посаді, неодноразово підкреслював, що економічних підстав для зміцнення гривні досить.
Однак і тих, хто воліє зберігати свої заощадження в американській валюті, не менше. Раніше Гроші писали про те, що, на думку деяких аналітиків, у наступному році долар візьме реванш.
Валютна структура заощаджень і кредитів громадян свідчить, що прихильників двох полярних підходів в Україні приблизно однакова кількість. Тому при загальній нервозності на валютному ринку попит та пропозиція сьогодні залишаються збалансованими.
Більшість українців відчувають, що курс національної валюти перебуває на порозі коливань, але не розуміють поки що, у який бік. Тому будь-яке рішення влади про зміну курсу української гривні до долара США викличе неминуче обурення принаймні в половини громадян.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас