Китай заявив про посилення в 2008 р. грошово-кредитної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заявив про посилення в 2008 р. грошово-кредитної політики

Валюта
199
Центральний уряд КНР в 2008 році буде проводити жорстку грошово-кредитну політику на відміну від помірковано жорсткої, що проводилася в 2007 році, повідомили в четвер китайські ЗМІ з посиланням на рішення недавньої центральної наради з економічної роботи за участю вищих керівників КНР.
Жорстка фінансова політика, як вважає керівництво КНР, допоможе знизити надмірно високі темпи зростання економіки, зменшити розмах інфляції, забезпечити необхідні гарантії соціального забезпечення.
"Суть макроекономічних планів центрального уряду у фінансово-грошовій сфері полягає в тому, щоб зменшити обсяг грошової маси, яким володіють корпорації і громадяни, оскільки надмірні масштаби ліквідності ведуть до надмірних інвестицій в основні фонди і стимулюють інфляцію", - заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Китай" аналітик консалтингової компанії Southwest Securities Ван Цзяньхуей.
Експерт відзначив, що прогнозовані на 2007 рік 11,5%-і темпи зростання ВВП занадто високі, і їх варто стримувати на рівні 9%.
Ван Цзяньхуей також звернув увагу на рішення центрального уряду збільшити в 2008 році асигнування на охорону здоров'я і підвищення рівня соціального забезпечення як у містах, так і в сільській місцевості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас