"Укрзалізниці" нав'язали тариф на перевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниці" нав'язали тариф на перевезення

150
Експедиторська компанія "Інтертранс", що займається вантажними перевезеннями, домоглася в судовому порядку продовження тарифів "Укрзалізниці" на вантажні залізничні перевезення на 2007 рік.
Cуд також вирішив визнати недійсними рішення тарифної комісії "Укрзалізниці" щодо встановлення тарифної політики на транзитні перевезення вантажів залізницями України в 2007 році, у тому числі щодо встановлення пільгових тарифів окремим перевізникам. У рамках цього рішення компанія "Інтертранс" домоглася відшкодування в сумі 129,6 мільйона гривень від дочірнього підприємства "Укрзалізниці" "Українського державного розрахункового центру".
У своїх позовах "Інтертранс" посилається на постанову Кабміну, відповідно до якої повноваження щодо встановлення тарифів 6 червня 2006 року були передані Міністерству транспорту. На сьогоднішній день Генеральна прокуратура оскаржить дане рішення суду у Вищому господарському суді України.
Заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Сергієнко підтвердив "ДЕЛУ" факт судових позовів від компанії "Інтертранс". "Ми пройшли більше п'яти судових інстанцій, і дотепер суди не завершені", - сказав Сергієнко. У той же час Сергієнко підтверджує факт існування пільгових тарифів на вантажні залізничні перевезення.
"Пільгові тарифи були завжди. Хтось лобіює інтереси одних компаній, хтось - інших", - сказав він.
Голова правління "Інтертрансу" Віталій Дідилівський відмовився від будь-яких коментарів на цю тему.
Характерно, що за даними перевірки КРУ за 2006 рік, серед компаній, яким "Укрзалізниця" необґрунтовано занижували тарифи на вантажні перевезення, виявилася компанія "Інтертранс". За словами першого заступника голови ГоловКРУ Наталі Рубан, для ЗАТ "Інтертранс" знижка на перевезення кам'яного вугілля, залізної руди і концентратів становила 70-80% тарифу.
Втім, колишнє керівництво "Укрзалізниці" відразу заявило, що результати даної перевірки КРУ Господарський суд Києва визнав недійсними. А "Інтертранс" домігся в суді заборони розголошувати результати даної перевірки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас