Бойко оприлюднив "газові" формули на 2008 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко оприлюднив "газові" формули на 2008 рік

Енергетика
655
Міністр палива та енергетики Юрій Бойко ознайомив Президента Віктора Ющенка із пропозиціями щодо формули ціни на газ і на послуги транзиту в 2008 році. Про це повідомила прес-служба Президента.
Раніше Бойко прогнозував, що 19-25 листопада господарюючі суб'єкти підпишуть контракти про постачання імпортного природного газу в Україну.
Нагадаємо, що 15 листопада цього року на переговорах у Москві Україна і Росія погодили принципи формування ринкових цін на імпортний природний газ на середньострокову перспективу.
Як раніше повідомлялося, країни ведуть переговори про поетапний перехід до ринкових цін і тарифів при постачанні газу в Україну і його транзиті територією країни в 2011 році.
З 2007 року Україна одержує природний газ за 130 доларів за тис. куб. м на кордоні України і Росії, що на 36,8% більше від ціни газу, що постачався в 2006 році (95 доларів за тис. куб. м).
Ексклюзивним постачальником газу є компанія "РосУкрЕнерго", що закуповує весь обсяг палива в дочірньої російському "Газпрому" компанії "Газпром експорт" і транспортує до кордону України і Росії.
На кордоні України і Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу Україну" для потреб населення, ТКЕ і бюджетної сфери.
Цього року Україна не закуповує газ російського походження, маючи домовленості з Узбекистаном про постачання через "РосУкрЕнерго" 7 млрд. куб. м газу на рік і з Казахстаном про постачання 8,5 млрд. куб. м газу на рік, а також з Туркменістаном про постачання 42,5 млрд. куб. м газу на рік.
За матеріалами:
Mignews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас