ЄС чекає від України приєднання до свого енергоринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС чекає від України приєднання до свого енергоринку

Енергетика
143
Інтеграція країн-сусідів Євросоюзу в європейський енергетичний ринок є необхідною передумовою для успіху політики сусідства ЄС. Про це йшла мова на міжнародній конференції "Енергетична політика та політика навколишнього середовища", що пройшла в суботу в Києві.
Як підкреслив депутат Європарламенту Лібор Ручек, у найближчому майбутньому питання вступу України в Євросоюз не стоїть на порядку денному. Разом з тим вже зараз Україна має можливість стати частиною європейського енергетичного ринку, у рамках якого здійснюється вільний обіг газу та електроенергії.
Разом з тим експерт Фонду Стефана Баторія Гжегож Громадзкі вважає, що приєднання України до енергетичного ринку ЄС буде кроком до європейських стандартів не тільки в економіці, але й у політиці.
"Фактично, це не тільки кооперація, але це також політика інтеграції", - стверджує Громадзкі.
Експерт відзначає, що серед всіх країн, на які поширюється Європейська політика сусідства, лише Україна і Молдова одержали запрошення стати повноправними членами Європейського енергетичного співтовариства. Таку ж пропозицію одержали ще Норвегія і Туреччина - при цьому перша могла б стати членом ЄС у будь-який момент, а друга веде переговори про приєднання до Євросоюзу.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас