"Білайн" може купити за 4,03 млрд дол. "Golden Telecom" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Білайн" може купити за 4,03 млрд дол. "Golden Telecom"

Фондовий ринок
218
Другий російський стільниковий оператор компанія "Вимпелком" ("Білайн") сьогодні запропонувала акціонерам "Golden Telecom" викупити в них 100% акцій компанії, виходячи із ціни в $100 за акцію. Таким чином, "Білайн" оцінює можливе поглинання в $4,03 млрд. Якщо дана угода відбудеться, то вона стане найбільшою в історії російської телекомунікаційної галузі. Про це повідомляє "CyberSecurity".
У самій компанії повідомили, що ціна в $100 є остаточною і подальшої гри на підвищення не буде. Топ-менеджери "Білайну" говорять, що в цей час компанія не готова переплачувати за "Golden Telecom", навіть, незважаючи на швидкоростучий російський ринок, наявність в "Golden Telecom" пакета стратегічно важливих ліцензій, а також досить диверсифікованого бізнесу, що охоплює як фіксований зв'язок, так і інтернет-доступ та інші послуги.
Біржові аналітики відзначають, що в тому випадку, якщо "Вимпелкому" удасться здійснити покупку "Golden Telecom", то об'єднана компанія стане найбільшим гравцем російського телеком-сектору. Також фахівці бачать великий синергетичний ефект від даної угоди.
Ще один плюс, що могли б одержати компанії - це шлях до вирішення давнього конфлікту між акціонерами "Вимпелкому" Альфа Груп, що належить Михайлу Фрідману, і норвезькою "Telenor".
У тому випадку, якщо ціна в $4,03 млрд. буде прийнята, то вона складе приблизно половину від вартості активів самої компанії, а це означає, що законодавчо вона не зажадає підтримки з боку акціонерів, які конфліктують між собою.
На сьогодні найбільшими акціонерами "Вимпелком" є "Альтімо" ("Альфа Груп") - 44% голосуючих акцій і "Telenor" - 29% акцій. Крім цього, "Альфа" і "Telenor" володіють акціями в "Golden Telecom", де їм належать 26,6% і 18,3% акцій відповідно.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас