Найбільші банки США домовилися разом подолати кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки США домовилися разом подолати кризу

Валюта
431
Компанії "Citigroup Inc.", "Bank of America Corp." і "JPMorgan Chase & Co." учора домовилися про спільні дії в подоланні системної кризи ринку іпотеки в США. Разом вони заснують фонд розміром приблизно в $80 млрд. для того щоб ринок кредитування нарешті вийшов із кризи.
За словами джерела, що не захотіло себе називати, банкіри зустрілися 9 листопада 2007 року в Нью-Йорку, і домовилися прийняти план, що був запропонований ще минулого місяця. Відповідно до цього плану буде створений спеціальний фонд для гарантії структурних інвестиційних ризиків. Раніше розмір цього фонду прогнозувався в районі $320 млрд., але глави банків визнали, що в них зараз немає в наявності таких коштів, тому розмір фонду було скорочено до 80 млрд.
Сам фонд може бути створений уже протягом декількох тижнів. За цей час компанії оцінять ті збитки, які потрібно покрити з фонду інвестиційних ризиків, а компанії домовляться з урядом із приводу оподатковування цього фонду.
Експерти ж вважають, що це тільки тимчасовий захід, що не приведе до остаточного вирішення іпотечної кризи. Вони закликають найбільші банки визнати свої борги, а не переносити їх на майбутнє за допомогою гарантійних фондів.
У результаті кризи ринку страхування такі компанії як Citigroup Inc зазнали істотних збитків, і змушені були вибрати новий напрямок на ринку. Тепер можливо цей інвестиційний фонд відстрочить виплату по банківських зобов'язаннях і допоможе фінансовим інститутам перебороти кризу.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас