Корупція процвітає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупція процвітає

Казна та Політика
235
Міністерство юстиції оприлюднило оцінний звіт GRECO (Групи держав проти корупції) про стан корупції в Україні і здійснюваної державою антикорупційної політики. Звіт розміщений на офіційному сайті Мін'юсту.
Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, звіт оприлюднений на прохання GRECO. Відповідно до індексу сприйняття корупції міжнародної організації "Тренсперенсі Інтернешнл" (TI) в 2006 році Україна займала 99 місце (з 163) з балом 2,8 (з 10). Відповідно до індексу корумпованості TI в 2005 Україна займала 107 місце (з 158) з балом 2,6 (з 10). Індекс корумпованості TI в 2004 році і раніше був ще нижчим.
Це ставить Україну на один рівень із країнами, які вважаються в Європі найбільш корумпованими. Відповідно до висновків експертів Україна сприймається як країна, уражена корупцією, що поширена практично у всій державі та у всіх державних установах, як на центральному, так і на місцевому рівнях. Корупція - великомасштабна проблема. Довіра до публічних установ, включаючи систему правосуддя, в Україні вкрай низька, і немає ознак поліпшення ситуації. Поточний рівень корупції становить реальну загрозу принципам демократії і верховенства права.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас