Бойко обіцяє транзит газу територією України за ринковими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко обіцяє транзит газу територією України за ринковими цінами

Енергетика
235
Україна знайшла порозуміння із зовнішньоекономічними партнерами в питанні переходу на оплату транзиту газу за його ринковою вартістю, заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко, виступаючи на відкритті виставки Нафта і газ у Києві.
Він відзначив, що на переговорах по даному питанню досягнута домовленість щодо того, що цей перехід буде поступовим, протягом 3-5 років. За цей же час Україна, за словами глави Мінпаливенерго, перейде на оплату газу за ринковою ціною.
"Ми зробимо все, щоб для економіки цей процес був безболісним", - підкреслив міністр.
Як повідомлялося, 2 жовтня російський Газпром заявив, що може скоротити постачання газу в Україну у випадку непогашення компанією RosUkrEnergo 1,3 млрд доларів боргу.
У Києві з 6 до 9 листопада проходить Міжнародний нафтогазовий форум Нафта і Газ 2007, організаторами якого традиційно виступають НАК Нафтогаз України, Міністерство палива та енергетики України і виставочна компанія АККО Інтернешнл.
За даними організаторів, в експозиції Нафта і Газ 2007 представлене сучасне обладнання і технології для розвідки, видобутку і транспортування нафти і газу, будівництва об'єктів нафтогазового комплексу, обліку та контролю нафтопродуктів і газу і багато чого іншого.
Зокрема, 7 і 8 листопада в рамках Форуму відбудеться Міжнародна науково-практична конференція "Нафтогазовий комплекс України: надійність, стабільність і перспективи". У програмі конференції - численні галузеві семінари, презентації і круглі столи з питань забезпечення надійності постачання російського газу в Європу, транспортування нафти і газу територією України, інноваційних технологій розвідки нафти і газу, а також загальні проекти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас