У Китаї - паливна криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї - паливна криза

Енергетика
299
У столиці Китаю Пекіні та інших районах країни вибухнула найдужча криза на ринку дизельного палива за останні два роки, повідомляє Reuters. Одна людина була вбита в бійці за місце в черзі за паливом на заправній станції.
Нестача викликана високою різницею між внутрішніми цінами на паливо, які заморожені протягом останніх 17 місяців, і вартістю нафти на світових ринках. Пекін побоюється сильніше відпускати ціни на паливо через імовірність різкого стрибка інфляції.
Як повідомляє Bloomberg, влада Китаю вже повідомила про те, що збільшує відпускні ціни на паливо на 10 відсотків.
Державна Sinopec, найбільша нафтопереробна компанія Китаю, раніше пообіцяла збільшити постачання палива на заправні станції. Зараз вона змушена закуповувати додаткові обсяги нафти за кордоном. Передбачається, що Sinopec отримає до кінця року кілька траншів з бюджету Китаю, що дозволить компанії знизити збитки. Втім, керівники Sinopec прогнозують подальше скорочення випуску дизельного палива.
PetroChina, інша велика нафтова компанія Китаю, також втрачає значні суми грошей через те, що змушена постачати паливо на переробні заводи і заправки за низькою ціною.
Китай є другим за величиною споживачем нафти у світі, поступаючись тільки США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас