Секретаріат президента вивчає заяву Зубкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат президента вивчає заяву Зубкова

Енергетика
180
У секретаріаті президента України, а також у зовнішньополітичних відомствах вивчають наслідки заяви прем'єр-міністра Росії Віктора Зубкова про припинення участі РФ в угоді про погоджену політику в сфері транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами країн СНД.
"Секретаріат президента..., Міністерство закордонних справ і зацікавлені відомства вивчають наслідки (цієї заяви) і найближчим часом свою позицію оприлюднять", - повідомив заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий на прес-конференції в Києві в четвер.
Він також відзначив, що, таким чином, Росія відмовляється діяти в рамках зобов'язань відповідно до Конвенції, підписаної в рамках СНД.
Як повідомлялося, Росія має намір сповістити виконком СНД про свій намір відмовитися від участі в угоді про проведення погодженої політики в сфері транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводам.
Прем'єр-міністр Зубков видав розпорядження, у якому приймається пропозиція МЗС РФ і Мінпроменерго РФ про припинення тимчасового застосування цієї угоди, підписаної в Москві 12 квітня 1996 року.
МЗС РФ доручено повідомити виконком СНД про намір Росії не ставати учасником цієї угоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас