Росія вважає ситуацію навколо "Укртатнафти" шкідливою для інвестиційного клімату України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вважає ситуацію навколо "Укртатнафти" шкідливою для інвестиційного клімату України

Енергетика
139
Росія вважає, що ситуація навколо компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) шкодить інвестиційному клімату України. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ Росії.
"У Росії із занепокоєнням сприймають інформацію, пов'язану із ситуацією навколо Кременчуцького нафтопереробного заводу - акціонерного товариства "Укртатнафта", - сказано в коментарі.
МЗС Росії відзначає, що акціонерне товариство "Татнафта" завжди неухильно виконувало свої зобов'язання, постачаючи сировину на цей нафтопереробний завод.
"Переконані, що будь-які протиправні і непродумані дії відносно російських інвесторів в Україні, як, втім, і будь-яких інших ділових кіл, не сприяють поліпшенню інвестиційного клімату, не відповідають завданню поглиблення російсько-українських економічних зв'язків", - сказано в коментарі.
МЗС підкреслює, що Росія сподівається на якнайшвидше врегулювання ситуації. "Російська сторона розраховує на якнайшвидше приведення ситуації навколо АТ "Укртатнафта" у правове поле", - сказано в коментарі.
Як повідомляло агентство, 29 серпня Апеляційний суд Сумської області своїм рішенням відновив Павла Овчаренка на посаді голови правління "Укртатнафти".
19 жовтня він за допомогою співробітників приватної охоронної фірми "Бук" проник на підприємство й приступив до роботи.
Із цього ж дня російська "Татнафтф" призупинила постачання нафти на НПЗ. МВС звинуватило Овчаренка в рейдерському захопленні компанії.
Мінпаливенерго вважає Сергія Глушка (відстороненого з посади у зв'язку з поновленням Овчаренка) єдиним легітимним головою правління компанії.
Наприкінці травня "Нафтогаз України" сконцентрував 61,354% компанії "Укртатнафта".
За станом на початок 2007 року, 43,054% акцій компанії належали "Нафтогазу України", 28% акцій - Міністерству майна й земельних ресурсів Татарстану, 9,96% - SeaGroup International PLC (США), 8,6% - компанії "Татнафта" (Татарстан), 8,336% - компанії AmRuz Traiding AG (Швейцарія).
У жовтні 2006 року уряд Татарстану передав у довірче керування російській компанії "Татнафта" 28% акцій "Укртатнафти".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас