Експерт: Хакерська атака на сайт президента України не перейде в затяжну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Хакерська атака на сайт президента України не перейде в затяжну

Кримінал
209
Хакерська атака на сайт президента України не буде затяжною, вважає провідний антивірусний експерт компанії "Лабораторія Касперського" Олександр Гостєв.
"У цьому випадку, досить разового кроку, щоб задекларувати кібервійну, хакери,які роблять атаку, не будуть надовго виводити з ладу ресурс, однак теоретично вона може тривати стільки часу наскільки вистачить грошей у її замовника... У Росії недавно був випадок коли на сайт одного з операторів зв'язку атака тривала протягом двох місяців", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
На думку Гостєва, організована на сайт президента України DDoS-атака проводиться " людьми, які спеціалізуються на цьому,".
"Це, безумовно, замовлена робота... Вартість такої роботи може становити до кількох тисяч доларів за один день атаки", - сказав він, додавши, що, "як видно з повідомлення прес-служби, хакери використовують для своїх атак SYM-протокол, що є одним з можливих. Якби вони використали й інші способи, до сайту взагалі неможливо було б добратися", - вважає експерт.
За словами Гостєва, у цьому випадку має місце ще й той факт, що рядові користувачі, зацікавлені в повідомленнями, що з'явилися в мас-медіа, про можливу або таку, що вже проводиться атаку, вирішили зайти на зазначений ресурс, тим самим, збільшивши і без того істотне навантаження на сайт.
Експерт вважає, що серед можливих заходів щодо боротьби з DDoS-атакою першочерговими для служби підтримки сайту адміністрації президента варто було б назвати розширення пропускної здатності каналу, спробу перемінити IP-адреси сервера, на якому розміщений сайт, і настроювання фільтрів на недопущення проходження запитів з адрес здійснюючу щосекундну атаку.
Як повідомлялося, у неділю, 28 жовтня, о 22:00 почала проводиться хакерська атака на сайт президента України Віктора Ющенко.
За інформацією фахівців, найбільша кількість атак на веб-сайт президента України реєструвалося з Росії, Казахстану, України, США, Ізраїлю та Великобританії. Приблизна кількість зафіксованих атак - понад 18 тис.
У понеділок відповідальність за організацію хакерської атаки на офіційний сайт президента України взяло на себе рух Євразійський союз молоді (ЄСМ).
Як говориться в повідомленні прес-служби ЄСМ, "Євразійський союз молоді заявляє, що офіційний сайт Ющенко не буде працювати доти, поки глава "помаранчевого руху" не припинить атаку на офіційний сайт ЄСМ".
У повідомленні відзначається, що "хакерська атака була організована у відповідь на підпал штабу ЄСМ у Москві, а також на хакерську атаку на офіційний сайт ЄСМ".
DDoS-атака (Distributed Denial of Service - "розподілена відмова обслуговування") - різновид атак зловмисника на комп'ютерні системи з безліччю IP-адрес, метою якого є створення таких умов, при яких легітимні (правомірні) користувачі системи не можуть одержати доступ до надаваних системою ресурсам, або цей доступ важкий.
ЗАТ "Лабораторія Касперського", створена в 1997 році, є найбільшим розроблювачем систем захисту від вірусів, хакерських атак і спамів на російському ринку. Компанія має представництва в Україні та Казахстані, а також 11 представництв за кордоном - у Німеччині, Англії, Франції, Румунії, Польщі, Бенілюксі, Швеції, Південній Кореї, Китаї, Японії та США.
ЗАТ посідає перше місце з продажу антивірусного ПО в Україні і орієнтовно шосте-сьоме місце у світі із часток на світових ринках близько 2,2%. Компанія здійснює продажі тільки через дистрибуторів. Кількість прямих партнерів "Лабораторії Касперсбкого" перевищує 500 компаній у всьому світі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас