Катеринчук: Реальні доходи не повинні відрізнятися від бюджетних номінальних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катеринчук: Реальні доходи не повинні відрізнятися від бюджетних номінальних

Валюта
193
Суспільство повинне бути впевнено, що його заощадження не "з'їсть" інфляція, вважає член Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Микола Катеринчук. Про це повідомляє прес-служба НУНС.
"Повинно бути покінчено з ганебною практикою, коли реальні доходи громадян відрізняються від номінальних, задекларованих у бюджеті. Суспільство повинне бути впевнене, що все, що вони одержують від держави, не з'їсть інфляція", - сказав Катеринчук.
"Для нинішнього складу уряду характерна практика, коли занижуються реальні доходи бюджету, установлюються занижені показники інфляції, для того, щоб "красиво" виглядати перед виборцями. Це відвертий обман громадян", - підкреслив політик.
У той же час, Катеринчук відзначив, що стрибок інфляції в 11-12% прогнозувався всіма незалежними експертами, "єдине, що це не було відображено ні в бюджеті, ні в бюджетній резолюції". "Всі аналітики стверджували, що рівень інфляції не може бути на рівні 7-8%, як це декларувала ПР у своїх розрахунках", - сказав він.
"На мою думку, це, по-перше, закономірний непрофесіоналізм, а по-друге, економічний популізм, яким завжди займався нинішній склад уряду", - підкреслив Микола Катеринчук.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас